“Vanuit de kliniek maken we langer thuis wonen juist haalbaar.”

Dubbelinterview prof.dr. Alexander Rinnooy Kan en Liesbeth Kooij

“Vanuit de kliniek maken we langer thuis wonen juist haalbaar.”
24–12–2015

Het MS-expertisecentrum van Nieuw Unicum begeleidt en behandelt mensen met MS op de eigen locaties als zorginstelling, maar ook op nationaal niveau als expertisecentrum voor mensen met progressieve MS en hun behandelaren. VOZ Magazine interviewt prof.dr. Alexander Rinnooy Kan en Liesbeth Kooij, manager MS-expertisecentrum Nieuw Unicum, over de zorgverlening aan mensen met progressieve MS, de politieke ontwikkelingen en de impact daarvan op de zorg. Nieuw Unicum kan, juist vanwege deze combinatie van zorgverlening aan mensen met MS, het ontsluiten van de kennis via het MS-Expertisecentrum en de verbinding met het wetenschappelijk onderzoek, licht werpen op het ingewikkelde vraagstuk van MS-zorg in moeilijke tijden.

Door: Harrie van Leeuwen

6000 MENSEN IN NEDERLAND HEBBEN DE PRIMAIR PROGRESSIEVE VORM VAN MS

Vraag voor Liesbeth: Kunt u aangeven hoe de visie en de missie van Nieuw Unicum nu uiting krijgen in de zorg voor de patiënten? Wat is de meerwaarde voor mensen met progressieve MS om gebruik te maken van de ervaring, kennis en kunde van Nieuw Unicum?

Liesbeth: “MS is een complex ziektebeeld en kent hele verschillende vormen. Zo onderscheiden we bijvoorbeeld relapsing-remitting MS en progressieve MS. Bij deze laatste vorm komen met name de beperkingen ten gevolge van MS op de voorgrond te staan. In totaal hebben 17.000 mensen MS en circa 6.000 mensen hebben de primair progressieve vorm.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie