“Neem deel aan de dialoog.”

Mei Li Vos, PvdA Tweede Kamerlid

“Neem deel aan de dialoog.”
17–07–2015

2015 kenmerkt zich in de Nederlandse geschiedenis als het jaar van ‘de grote decentralisatie van zorg’. Deze politieke koers is in gang gezet omdat de uitdagingen in de zorg zodanig omvangrijk zijn geworden, dat de bestaande landelijke zorginfrastructuur op onderdelen obsoleet werd geacht. Maar is een bestuurlijke wijziging wel voldoende om de zorg in Nederland duurzaam te krijgen, op hoog kwaliteitsniveau en voor iedereen beschikbaar? Zijn daar niet vooral en juist wetenschappelijke doorbraken voor nodig? VOZ Magazine interviewt Mei Li Vos, Tweede Kamerlid voor de PvdA, over wat er echt nodig is voor duurzame innovaties in de zorg.

Door: Herman van der Weide

In hoeverre is decentralisatie het ‘panacee’ voor vernieuwen van de zorg? Is er niet juist ook veel resultaat te behalen door actiever in de zetten op innovatie en onderzoek?

Vos: “Er is hier wat mij betreft geen tegenstelling. De decentralisatie is een hele logische stap, om de dagelijkse zorg dichterbij de mensen te brengen. Onderzoek en innovatie staat op zichzelf en het is juist zo dat het onderzoeksbudget voor een groot deel bestemd is voor medisch onderzoek. Uiteraard is er bij onderzoekers altijd de wens om meer middelen beschikbaar te krijgen, maar algemeen beschouwd is het in Nederland niet slecht gesteld met de budgettering van medisch onderzoek”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie