“Ik wil niemand opleggen om te stoppen met roken, maar ik gun iedereen zo’n kans.”

Interview met Gijs Staverman, DJ, presentator Radio 2 ‘GIJS 2.0’ en landelijk ambassadeur Stoptober

“Ik wil niemand opleggen om te stoppen met roken, maar ik gun iedereen zo’n kans.”
12–03–2015

Een gezonde leefstijl nastreven is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het is bekend dat mensen die willen stoppen met roken daar meerdere pogingen voor nodig hebben. Zijn we dan allemaal gedoemd om deze moeizame weg eenzaam te vervolgen, of zijn er toch manieren om rokers die echt van hun rookverslaving af willen bij te staan? VOZ Magazine interviewt Gijs Staverman, DJ en landelijk ambassadeur Stoptober.

Door: Marika Marku

MENSEN HELPEN TE STOPPEN MET ROKEN IS ALTIJD INTERESSANT

U bent landelijk ambassadeur voor Stoptober. Dit is een succesvolle methode die naar het voorbeeld uit Engeland is vormgegeven, waarbij mensen die willen stoppen met roken gedurende de oktober maand voor 28 dagen actief worden ondersteund. Met als ultiem doel de drempel voor mensen te verlagen om hierna blijvend van hun verslaving af te zijn. Hoe is het zo gekomen dat u voor dit initiatief ambassadeur bent geworden?

Staverman: “Laat ik beginnen te zeggen dat het inderdaad een groot succes is gebleken, want maar liefst 50.000 mensen hebben de app gedownload en ruim 38.000 mensen hebben zich ook opgegeven. Natuurlijk zal niet iedereen blijvend zijn gestopt met roken, maar ik heb zelf altijd gezegd, al is het er maar één waar dit wel bij lukt. Het is namelijk altijd interessant om mensen van het roken af te helpen!”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie