“Het gaat over keuzes en kansen!”

Interview met Marith Rebel, Tweede Kamerlid PvdA en huisarts in Amsterdam

“Het gaat over keuzes en kansen!”
12–03–2015

Marith Rebel, gasthoofdredacteur voor deze uitgave van VOZ Magazine, neemt ons mee in de kracht van leefstijl voor de bevordering van onze gezondheid. Rebel, huisarts in hart en nieren, ziet het als haar verantwoordelijkheid om haar opgedane kennis en ervaring met ons te delen onder andere vanuit haar rol als Tweede Kamerlid. Juist Rebel, die haar patiënten van dichtbij meemaakt en weet wat leefstijlkeuzes teweeg brengen, ziet een schone taak weggelegd voor de politiek. Als gasthoofdredacteur van VOZ Magazine legt zij haar visie uit en licht zij toe welke rol politiek en overheid in kunnen nemen voor de gezondheidsbescherming van haar burgers.

Door: Marika Marku

De keuze voor Marith Rebel als gasthoofdredacteur voor deze uitgave speelde al geruime tijd, vanwege de gedreven inzet die zij heeft betoond als huisarts en politica om mensen te helpen de eigen gezondheid te bevorderen. Haar inhoudelijke focus valt op en komt over als doorvoeld en intrinsiek aangejaagd. Het verhaal van Rebel maakt duidelijk dat dit ook zo is. Maar Rebel heeft het leven actief aangegrepen als een gelegenheid, om de eigen ervaringen in te zetten voor bewustwording en ondersteuning van patiënten in haar praktijk en burgers vanuit haar verantwoordelijkheid als Tweede Kamerlid.

“OMDAT MIJN JEUGD NIET ZORGELOOS IS GEWEEST, BEN IK JUIST GAAN ZORGEN.”

Rebel: “Ik ben geboren in Utrecht en na twee jaar zijn we verhuisd naar Hardenberg. Mijn vader was daar een ‘wild’ gevestigde apotheker. Twee jaar daarna, inmiddels had ik een broertje, vertrokken we naar Ridderkerk. Daar werd nog een zusje geboren. Toen ik zes was zijn mijn ouders uit elkaar gegaan en dat is toen, zoals wellicht bekend, gepaard gegaan met huiselijk geweld. Wij, de kinderen, zijn daarna met mijn moeder naar Utrecht verhuisd, waar zij toen een drogisterij is begonnen. Wij zijn boven de drogisterij gaan wonen”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen. 

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie