Walk your talk!

Tweede Kamerleden over hun persoonlijke hardloopambities.

Walk your talk!
12–03–2015

In deze uitgave van VOZ Magazine geven de verschillende Tweede Kamerleden Rebel, Wolbert, Dik-Faber en Van Gerven hun visie op leefstijl en wat dit kan betekenen voor de gezondheid van het individu. Die beleidsvoornemens zijn mooi maar wat doen Kamerleden zelf in het kader van een gezonde leefstijl? Hardlopen blijkt een gezonde hobby van veel Kamerleden, onder andere van gasthoofdredacteur Marith Rebel. VOZ magazine interviewt Rebel en haar collega’s Henk Nijboer, Lea Bouwmeester, Jeroen Recourt
(Kamerleden voor de PvdA), Michiel van Nispen (SP), Anoushka Schut-Welkzijn en Foort van Oosten (VVD) over hun persoonlijke hardloopambities.

Door: Marika Marku

WANNEER BEN JE BEGONNEN MET HARDLOPEN EN WAAROM?

Henk Nijboer (PvdA): “In maart 2014 ben ik begonnen met hardlopen vanwege een goed voornemen: een marathon lopen! En dat is gelukt, afgelopen najaar heb ik met collega Jeroen Recourt de marathon van Amsterdam gelopen. Groot voordeel ten opzichte van andere sporten is dat je het altijd en overal kunt doen op een voor jou passend tijdstip. Bovendien voel je je de hele dag fit na een uurtje lopen in de ochtend. Ideaal passend dus bij onregelmatig werk”.

Michiel van Nispen (SP): “Ik was als kind een fanatiek voetballertje. Toen ik 12 was ben ik overgestapt op atletiek. Eerst heb ik alle onderdelen gedaan (werpen, springen, etc.) maar mijn talent lag toch meer bij de langere afstanden dan bij technische onderdelen zoals hordenlopen en hoogspringen. Vanaf mijn 18e ben ik gaan specialiseren in (midden)lange afstand”.

Anoushka Schut-Welkzijn (VVD): “Kerst 2006 scheurde ik mijn voorkniebanden en mijn meniscus tijdens het skiën. Ik werd in maart 2007 geopereerd waarbij een hamstring werd gebruikt als knieband, waarna 9 maanden revalidatie in de sportschool volgden. De mannen en vrouwen op de loopband, vond ik stoer. Dus ik startte met een minuut hardlopen, vijf minuten wandelen en bouwde zo langzaam op tot tien minuten. Na een paar maanden begon ik met buitenlopen en in 2009 liep ik mijn eerste wedstrijden en mijn eerste halve marathon. Door goed te luisteren naar mijn lichaam, op tijd rust te nemen en goed schoeisel heb ik geen problemen meer gehad met mijn knieën en ski ik ook weer elk jaar!”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie