Van een Award voor de slimste regio, via coƶperatie en technologie naar Slimmer Leven.

Hans de Goeij in gesprek met Peter Portheine en Loet Smeets in Eindhoven

Van een Award voor de slimste regio, via coöperatie en technologie naar Slimmer Leven.
22–08–2013

De Brabantse regio Brainport was vóór 2011 enkele malen genomineerd voor de ‘Intelligent Community of the Year Award’. Dat is de jaarlijkse prijs van het Intelligent Community Forum (ICF). Het is een denktank die succesvolle regio’s zoekt waarin bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen efficiënt samenwerken en waarbij breedband en ICT een centrale rol spelen. Deze prijs was de katalysator in deze Brabantse regio om als bestuurders, binnen en buiten de zorg, de handen ineen te slaan. Focus lag op de aanstormende zorgvraag door de vergrijzing die men snel, beter en slimmer van dienst wil zijn.

Door: Hans de Goeij

EN DAN IS ER EEN PRIJS

Aan het woord is Peter Portheine, directeur van de Coöperatie Slimmer Leven 2020 in Zuidoost-Brabant. “Enkele jaren achter elkaar genomineerd worden als slimste regio is leuk, maar niet bevredigend. In juni 2011 was het dan toch zover. Brainport Regio Eindhoven kreeg de titel ‘World’s Smartest Region’ toegekend, in Nederland verder bekend onder: Eindhoven de slimste regio. De ICF-focus in 2011 lag op de link tussen technologie en zorg. Adel verplicht, en de slimste zijn ook. Een groep regionale bestuurders in zorg, wonen en welzijn zag meteen kansen om nu echt problemen in de zorg aan te pakken, de komende jaren al. Niet alleen terugkijken maar nu ook echt iets gaan doen. Beter, sneller en vooral slimmer”.

Loet Smeets, voorzitter Raad van Bestuur Lunet zorg in Zuidoost Brabant vult aan: “Niet alleen je laten prijzen maar ook zelf weer gaan poetsen. De bestuurders gaven een klap op het voornemen om de onderlinge samenwerking, in het kader van innovatie en onderwijs in de zorg, wonen-en welzijnssector, meer vorm te geven. Wij zijn in de coöperatie allemaal overtuigd dat we niet vrijblijvend moeten samenwerken tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen, inclusief de gehele keten van onderwijs en overheid. Maar dat vraagt meer van iedere partner dan je zo op het eerste gezicht denkt”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.
Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie