VOORTDUREND VERBETEREN

Het organisatieprincipe dat begint bij verwondering ...

VOORTDUREND VERBETEREN
01–06–2012

Waarom komt deze klacht zo vaak voor? Waarom ben ik zo lang bezig om deze standaardbrief op te stellen? Waarom voer ik deze gegevens opnieuw in? Waarom, waarom, waarom? Kinderen kunnen de “waarom”-vraag op hun onschuldige wijze eindeloos stellen. Het is hun bron van leren. Bij PGGM stellen we deze vraag ook centraal, om te leren beter te worden in wat we elke dag doen voor onze klanten: pensioenbeheer, vermogensbeheer en bestuurlijk advies.

Door: Adriaan Vermeulen, Programma Manager Voortdurend Verbeteren, PGGM

Verwondering…

In een Pensioenwereld die voortdurend verandert heeft PGGM de ambitie om bij te dragen aan een waardevolle toekomst voor haar deelnemers en leden. Geen gemakkelijke taak als de kredietcrisis uitbreekt, als de vergrijzing echt op gang komt en wij steeds langer leven. Het betekent meer risico’s beheersen en dat per saldo het pensioen onder druk komt te staan. Verandering blijft en daarmee kunnen omgaan is geen luxe maar een absolute voorwaarde voor moderne organisaties.

In de zorg gaat het om het maximaliseren van de tijd dat er “handen aan het bed” van de patiënt of cliënt zijn. Met de sterk toenemende zorgvraag en krapper wordende budgetten is het een grote uitdaging om met dezelfde middelen een hoge kwaliteit van zorg te blijven bieden. Bij PGGM is de uitdaging vergelijkbaar. Het pensioen is onder andere afh ankelijk van factoren die we niet kunnen beïnvloeden zoals de rentestand en de levensverwachting. Maar de kosten die gemaakt worden kunnen we wel beïnvloeden en elke euro die niet wordt uitgegeven blijft beschikbaar voor pensioen. Binnen de Business Unit Pensioenbeheer wordt al jaren gewerkt aan een steeds kritischer blik op de wijze waarop we het geld uitgeven, om het beheer uit te voeren. Het resultaat is dat ondanks dat het werk de afgelopen jaren door de stijging aan gepensioneerden is toegenomen, de kosten stelselmatig zijn gedaald. Het is gelukt om met dezelfde middelen, meer te doen zonder harde saneringen, op een menselijke wijze met blijvende resultaten die direct bijdragen aan een zo goed mogelijk pensioen voor de deelnemers.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie