Toekomstbestendig bouwen en wonen vraagt ook aandacht voor leefbaarheid.

Interview met Maurits Huigen, algemeen directeur bij Chiesi Nederland

Toekomstbestendig bouwen en wonen vraagt ook aandacht voor leefbaarheid.
22–08–2013

Maxime Verhagen stelt in zijn interview elders in deze uitgave van VOZ Magazine dat toekomstbestendig bouw- en woonbeleid ook nadrukkelijk rekening moet houden met het aspect leefbaarheid. Verhagen wijst daarbij op de noodzaak voor uitstekende wegen en voetpaden, maar vraagt ook aandacht voor vergroening en ecologie. Dat Verhagen hiermee een belangrijk vraagstuk aansnijdt is voor Maurits Huigen, algemeen directeur Chiesi Nederland, een duidelijke zaak. VOZ Magazine grijpt de gelegenheid aan Huigen te interviewen over het initiatief ‘Schone Lucht voor Iedereen’, geïnitieerd door Chiesi Nederland.

Door: Herman van der Weide

75 JAAR ACTIEF

Chiesi richt zich als initiatiefnemer van de ‘Stichting Schone Lucht voor Iedereen’ nadrukkelijk op de kwaliteit van de ingeademde lucht in onze verstedelijkte en geïndustrialiseerde samenleving. Deze ambitie is niet van de een op de andere dag ontstaan. Kerndoelstelling voor deze farmaceut is het ontwikkelen, produceren en distribueren van geneesmiddelen, waarin nabijheid in de zorg aan patiënten met luchtwegaandoeningen centraal staat en zij doet dat al 75 jaar. Een organisatie met zichtbare passie, ondernemingszin en toewijding bij haar producten en in het verlengde daarvan een sterke betrokkenheid bij onze leefomgeving.

Huigen legt uit: “Die betrokkenheid bij onze leefomgeving heeft een directe relatie met de geneesmiddelen waaraan gewerkt wordt. Dat zijn de geneesmiddelen tegen diverse longziekten bij kinderen en volwassenen”.

Op het gebied van longziekten onderscheidt Chiesi zich door innovatie, service programma’s en het leveren van concrete bijdragen aan preventie. Zij heeft haar maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen met het initiatief van de stichting ‘Schone Lucht voor Iedereen’, om daarmee het issue schone lucht hoger op de politieke en bestuurlijke agenda te krijgen. Huigen: “Dat is, vreemd genoeg, nodig. Iedereen zal bevestigen dat schone lucht voor onze leefomgeving, de leefbaarheid daarvan en onze gezondheid een must is. Toch hebben wij in dit initiatief ervaren dat er nog heel veel te doen is in Nederland als het gaat om het verbeteren van onze luchtkwaliteit”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.
Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie