Mensen de moed geven in hun kracht te gaan staan

Interview met Joost Nauta, directeur-aandeelhouder van ‘Joost Zorgt'

Mensen de moed geven in hun kracht te gaan staan
12–06–2013

“Nederland heeft zijn zaakjes goed geregeld, maar soms een beetje overgereguleerd”, stelt Joost Nauta, directeur-aandeelhouder van ‘Joost Zorgt’. Joost Nauta heeft een aangeboren spierziekte en kan slechts twee vingers bewegen. Vele ervaringen met het zorgcircuit rijker weet hij nu meer dan ooit tevoren hoe je cliënten in hun kracht moet zetten. In VOZ magazine vertelt hij zijn verhaal over de kernwaarden en groei van zijn organisatie.

Door: Arvid Smits

Nauta schetst de huidige situatie waarin de organisatie zich bevindt: “Op dit moment nemen wij deel aan het ‘In voor Zorg’ coachingtraject vanuit Ministerie van VWS. Doelstelling is een toekomstbestendige zorgleverancier te blijven. Daarnaast is het voor ons van belang om overeind te blijven met de verandering in de financieringsstromen. We zijn een bedrijf dat sterk is gegroeid, maar we hebben nochtans veel laag complexe zorg waarvan de financiering naar de gemeente gaat. Dat is de zorg die op dit moment op de tocht staat”.

Nauta vervolgt: “Om te anticiperen op de verandering in de WMO hebben wij onszelf drie doelstellingen opgelegd. Het eerste doel van de afgelopen jaren was om financieel gezond te worden. Het tweede doel was om in plaats van een zorgcoördinatiebureau een zorginstelling te worden. We zijn gestart met bemiddeling, omdat het op deze manier voor nieuwkomers in de zorg gemakkelijker is om volume te maken. Dit volume is noodzakelijk om slagkracht te geven aan de organisatie en ook om alle kwaliteit met behorende stafmedewerkers te kunnen betalen. Deze twee doelen en het laatste doel om de kritische grens van 8,5 miljoen omzet te behalen, hebben we dit jaar al gerealiseerd. We kunnen nu verder met specialisatie en consolidatie”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.
Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie