Marijn Giesberts: "If you think safety is expensive, try an accident''.

VVD symposium

Marijn Giesberts: "If you think safety is expensive, try an accident''.
15–04–2013

25 februari jl. had de VVD in de oude zaal van de Tweede Kamer het symposium patiëntveiligheid georganiseerd. Aanleiding hiertoe was de 'initiatiefnota patiëntveiligheid' van Anne Mulder en Michiel van Veen (VVD). De parlementariërs hebben 18 voorstellen geformuleerd om het aantal gevallen waarin mensen vermijdbare medische schade oplopen terug te dringen. Ook willen zij het vertrouwen van burgers vergroten dat zij in het geval van (het vermoeden van) een medische misser hun recht kunnen halen.

Door: Herman van der Weide

De afgelopen drie maanden hebben Anne Mulder en Michiel van Veen de plannen besproken met vertegenwoordigers van de beroepsgroep, met zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Dit symposium wil een discussie met het veld losmaken rond genoemd thema. Wie gaat er over veiligheid? Is de sector in voldoende mate transparant? Wat te doen als er iets misgaat?

Pier Eringa (Albert Schweitzer Ziekenhuis, Dordrecht), Diana Delnoij (Kwaliteitsinstituut), Jacqueline Baardman (NPCF), Margot van der Starre (NVZ), Marjolein van Eykelen (OM), Rutger Jan van der Gaag (KNMG), Jan Klein (hoogleraar Veiligheid in de zorg Erasmus Universiteit), Rolinka Wijne (promovendus medische aansprakelijkheidsrecht) en Piet Batenburg (Catharina Ziekenhuis, Eindhoven) geven een reactie op de initiatiefnota.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.
Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie