Kwaliteit van zorg, dat realiseer je samen.

Interview met Jopie Nooren, voorzitter raad van bestuur Bartiméus

Kwaliteit van zorg, dat realiseer je samen.
05–06–2014

In deze uitgave van VOZ Magazine besteden wij op verzoek van gasthoofdredacteur prof.dr. Jan Kimpen aandacht aan kwaliteit van zorg. Voor alle sectoren in de zorg een thema met een hoge prioriteit. Nadat de invalshoeken cure, inspectie, publieke gezondheidszorg en politiek uitgebreid aan bod zijn gekomen, is nu het woord aan Jopie Nooren, bestuursvoorzitter Bartiméus, over kwaliteit in de langdurige zorg.

Door: Herman van der Weide

Jopie Nooren is gevraagd deze uitgave van VOZ Magazine over het thema kwaliteit aan te vullen vanuit het langdurige zorgperspectief en dan specifiek de zorg voor mensen met een visuele beperking en eventueel bijkomende handicaps. Nooren: “Wij richten ons binnen Bartiméus op mensen met een visuele beperking. Het gaat om mensen van alle leeftijden die slechtziend of blind zijn. Onze ondersteuning richt zich op de volle breedte van de kwaliteit van leven. Het gaat om mensen zoals jij en ik. Onze ambitie is om met onze zorg, onderwijs en andere vormen van dienstverlening aan te sluiten op de behoefte van de cliënten zodat zij zo goed en zo prettig mogelijk kunnen leven. Voor de mensen, die een beroep op ons doen, is de visuele beperking blijvend van aard. Wij bieden revalidatie en ambulante begeleiding, maar ook onderwijs en langdurige ondersteuning. Zo’n 600 mensen wonen op een van onze woonparken met gespecialiseerd personeel in een omgeving die volledig is afgestemd op mensen met een visuele beperking”.

Nooren gaat verder: “De ondersteuning richt zich op alle levensgebieden, namelijk wonen, leren, werken, sociale relaties en dagelijks leven. Wij vinden het essentieel dat we ons handelen onderbouwen en bij voorkeur werken met bewezen methodieken. We willen op een gedegen wijze inzicht verkrijgen in hoe deze zorg en ondersteuning er voor een cliënt uit moet zien. Wij zien de vraagverheldering als een gezamenlijk traject met onze cliënt. Wij gebruiken een gevalideerd meetinstrument, als een cliënt bij ons komt, waarmee we samen alle levensgebieden doorlopen en samen achterhalen wat de ondersteunings-behoefte is”.

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie