Hoe krijgen we mensen gelukkig, bevlogen en gezond in alle facetten van het leven?

Interview Suzanne Jungjohann, directeur Human Resources bij Nationale-Nederlanden

Hoe krijgen we mensen gelukkig, bevlogen en gezond in alle facetten van het leven?
12–10–2018

HOE KRIJGEN WE MENSEN GELUKKIG, BEVLOGEN EN GEZOND IN ALLE FACETTEN VAN HET LEVEN? 

Dat is de vraag die centraal staat wanneer VOZ Magazine Suzanne Jungjohann, directeur Human Resources bij Nationale-Nederlanden, interviewt over de beweging Van ZZ naar GG. Jungjohann legt uit hoe Nationale-Nederlanden actief investeert in de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers en wil in deze uitgave van VOZ Magazine zowel werkgevers als beleidsmakers inspireren hetzelfde te doen.

Door: Herman van der Weide en Marika Marku

Focussen op duurzame inzetbaarheid in plaats van ziekteverzuim 

In het kader van het thema ‘Van Ziekte en Zorg (ZZ) naar Gezondheid en Gedrag (GG)’ wordt in deze uitgave van VOZ Magazine op verschillende plaatsen aangegeven dat ook de werkgever hier een belangrijke rol in speelt. Nationale-Nederlanden pakt deze handschoen op en is vorig jaar gestart met een vitaliteitsprogramma voor de medewerkers. Kunt u toelichten wat u beoogt met dit vitaliteitsprogramma en hoe deze is opgezet? 

Jungjohann: “Bij Nationale-Nederlanden houden we ons op twee manieren bezig met gezondheid, in de rol van verzekeraar voor onze klanten en hun medewerkers en particuliere klanten, en daarnaast natuurlijk ook als werkgever van duizenden mensen. Kijk je naar onze rol als werkgever dan zie je dat met een kleine 10.000 mensen die bij ons in Nederland werken, er verschillende generaties vertegenwoordigd zijn. Je ziet ook dat het type klachten verandert als je de oudere generatie vergelijkt met de jongere. Waar de oudere generatie vaker lichamelijke klachten heeft, zien we bij de jongere collega’s een toename van druk vanuit de sociale omgeving”. 

 

U moet ingelogd zijn om het gehele artikel te kunnen lezen.

Alliantie Nederland Rookvrij!
Oude Gracht Groep
IKA Ned
Stichting Kwalificatie & Curriculum Autoriteit
VERA Health and Education
De Rookvrije Generatie